Svet je kvet - Šikulová, Veronika slovenská autorka 15. marca 1967; Petrakovičová, Agáta 1968- (Slovart, spol. s r.o, 2025)
V prázdnej pavúčej sieti, kdesi na Madagaskare, nohami hompáľa mucha tse-tse. „Stále je tu hluk, asi sa presťahujeme do tichého oceánu," frflú veľryby. Chobotnica sa nasťahovala do malého domu s veľkými oknami. Pĺšik otvára oči, ktosi mu olizuje fúzy drapľavým jazykom. Príde malý teriér zo školy a mama sa ho pýta: „Ako bolo v škole?" „A čo máme hovoriť my?" kričia slimáci.