Svet je kvet - Šikulová, Veronika slovenská autorka 15. marca 1967; Petrakovičová, Agáta 1968-; Holasová, Aneta 1985- (Bratislava Slovart, spol. s r.o., 2025)
V prázdnej pavúčej sieti, kdesi na Madagaskare, nohami hompáľa mucha tse-tse.
„Stále je tu hluk, asi sa presťahujeme do tichého oceánu," frflú veľryby.
Chobotnica sa nasťahovala do malého domu s veľkými oknami.
Pĺšik otvára oči, ktosi mu olizuje fúzy drapľavým jazykom.
Príde malý teriér zo školy a mama sa ho pýta: „Ako bolo v škole?"
„A čo máme hovoriť my?" kričia slimáci.
Pozor, táto knižka je ako zoologická záhrada ‒ plná zvierat!
Kto kde býva? Kto má koho rád a kto čo rád jedáva?
Otvorte a vojdite. Svet je naozaj kvet a nielen v tejto knižke!
Keywords: slovenská literatúra; literatúra pre deti; rozprávky - autorské; príbehy o zvieratkách; veľké písmená; pre čitateľov od 7 rokov