Staré baby v lese - Atwoodová, Margaret kanadská autorka 18. novembra 1939 (Slovart, spol. s r.o, 2025)
Margaret Atwood je jedna z najoriginálnejších vizionárok svetovej literatúry. V najnovšej zbierke poviedok opisuje so sebe vlastným humorom, s prenikavým postrehom a nadhľadom vzostupy a pády života svojich literárnych postáv. Ťažiskom zbierky je sedem brilantných poviedok o veľkých aj malých radostiach, ale aj starostiach manželskej dvojice v priebehu niekoľkých desaťročí spoločného života, v ktorých autorka opisuje ich neobyčajný príbeh lásky a aj to, čo príde potom.