Zničené domovy 4. - Aaronovitch, Ben anglický autor 22. februára 1964 (Slovart, spol. s r.o, 2024)
Začne sa to krvou v havarovanom aute. Neskôr sa nájde mŕtvola, urbanista z obecnej rady spácha samovraždu a pochybný zlodejíček príde o život v dôsledku pôsobenia mágie. Strážmajster Peter Grant, čarodejnícky učeň v službách londýnskej polície, má opäť roboty vyše hlavy, lebo všetky prípady sa zrazu začnú podozrivo podobať na prácu nepolapiteľného muža bez tváre, s ktorým už mal do činenia. Vyšetrovanie ho nakoniec dovedie k vežiaku Skygarden, dielu extravagantného architekta nemeckého pôvodu. Čo je na tom dome zvláštne? Peter aj s kolegyňou Lesley sa doň dočasne nasťahujú a pre istotu si vezmú aj „merač mágie" psa Tobyho.