Niečo sa stalo - Heller, Joseph americký autor 1. mája 1923 - 12. decembra 1999; Samcová, Jarmila 1939 - 2017 (Bratislava Slovart, spol. s r.o., 2018)
Bob Slocum, priemerne úspešný úradník obchodnej firmy, si kladie otázku, čo sa stalo s jeho rodinou, manželkou, so snami aj s túžbami. Narušené medziľudské vzťahy, tápanie v začarovanom kruhu ambícií, morálnych kompromisov a spoločenských tlakov ho nútia myslieť na pôvod a príčinu strácajúcich sa ideálov. Bezvýchodiskovosť situácie pri hľadaní zmyslu života je preňho pri ironickom, typicky hellerovskom humore tragédiou bytia.
Keywords: americká literatúra; spoločenské romány; zmysel života