Gold nad zlato - Heller, Joseph americký autor 1. mája 1923 - 12. decembra 1999 (Slovart, spol. s.r.o, 2018)
Román popredného amerického spisovateľa, autora Hlavy XXII, určite vyvolá úsmev nad grotesknými situáciami v živote hlavného hrdinu Bruca Golda. Gold je štyridsaťosemročný profesor anglickej literatúry z New Yorku, ktorý nenávidí učiteľovanie, napísal šesť takmer nepovšimnutých kníh, nudí ho vlastná manželka, má dve deti a je čiernou ovcou rodiny, ktorá ho znevažuje pri každej príležitosti. Rozhodne sa napísať knihu o židovskej skúsenosti a zároveň zdrvujúcu kritiku na Henryho Kissingera, ktorou chce na seba konečne upozorniť.