Mama pre Veroniku - Keleová-Vasilková, Táňa, slovenská autorka 7. apríla 1964 (Ikar, 2000)
Zdravotná sestra Mária sa po desiatich rokoch neúspešného bezdetného manželstva odhodlá na odvážny krok a odchádza od muža napriek presvedčeniu, že okrem obľúbenej práce a večernej samoty ju už nič pekné v živote nečaká. Ale ani šťastie, ani nešťastie netrvajú večne a aj Márii osud napokon prichystá prekvapenie.