Kníhkupec - Pryor, Mark anglicko-americký autor 8. mája 1967 (IKAR, a. s., 2014)
Za bieleho dňa unesú v Paríži Maxa, staršieho bukinistu, ako nazývajú majiteľov knižných stánkov na nábreží Seiny. Jeho priateľ, šéf bezpečnosti na Americkom veľvyslanectve, sa len bezmocne prizerá, nemá možnosť únoscu zastaviť. Marston rozbehne vyšetrovanie a o pomoc požiada agenta CIA Toma Greena, ktorý je už jednou nohou na dôchodku. Pri vyšetrovaní vyjde najavo, že Max prežil koncentračný tábor a po oslobodení sa pustil do prenasledovania nacistov. Súvisí Maxovo zmiznutie s jeho minulosťou alebo dokonca s tajomnými knihami, ktoré predáva? Keď dva drogové gangy rozpútajú v meste nemilosrdný boj o územie, v parížskych uliciach to začne vrieť. Čoskoro zmiznú aj ďalší bukinisti a ich telá nájde polícia v rieke. Marston je presvedčený, že vojna gangov súvisí s vraždami kníhkupcov, no strážcov zákona jeho názor nezaujíma. Marston s Tomom po boku napokon poskladá jednotlivé kúsky skladačky a oboch vyšetrovateľov dokonca dovedie do nepriateľského brloha. Presne ako zabijak naplánoval.