Ja a on - Keleová-Vasilková, Táňa slovenská autorka 7. apríla 1964 (Ikar, 2005)
Príbeh typickej súčasnej bratislavskej rodiny. Hlavnými hrdinami sú Lena a Michal, ktorí prežívajú veľkú študentskú lásku. Už počas štúdií dvojica čaká dieťa. V ich živote sa stane mnoho zaujímavých a nečakaných udalostí, sny a ideály sa postupne okresávajú, sviatočné dni sa prelínajú s tými všednými. Mladí manželia zisťujú, že na spoločný život nestačí len láska... Na rozdiel od ostatných autorkiných kníh je táto napísaná v prvej osobe.