Eragon 1. - Paolini, Christopher americký autor 17. novembra 1983 (Fragment Albatros Media Slovakia, s.r.o, 2024)
Jeden chlapec, jeden drak, jeden čarovný svet plný dobrodružstiev Prvá časť série Odkaz Dračích jazdcov.