Eragon 1. - Paolini, Christopher americký autor 17. novembra 1983; Buntová, Zdenka 1951-; Macho, Adrián slovenský ilustrátor 1982 (Bratislava Fragment Albatros Media Slovakia, s.r.o., 2024)
Jeden chlapec, jeden drak, jeden čarovný svet plný dobrodružstiev Prvá časť série Odkaz Dračích jazdcov.
Fantasy bestseller Eragon z pera pätnásťročného Christophera Paoliniho, ktorý nadchol milióny čitateľov po celom svete. Rozpráva príbeh chudobného farmárskeho chlapca, ktorý nájde v Dračích horách modrý kameň. Z neho sa vyliahne dračie mláďa Zafira a spolu sa vydajú na nebezpečnú cestu Kráľovstvom ovládaným kráľom, ktorého zlo nepozná hraníc. Dokáže Eragon naplniť svoje predurčenie a prevziať bremeno legendárnych Dračích jazdcov? Osud krajiny možno leží práve v jeho rukách...
Obsahuje profesijné údaje o autorovi
Keywords: Odkaz Dračích jazdcov; americká literatúra; literatúra pre deti; fantastické príbehy; pre čitateľov od 12 rokov