Eldest 2. - Paolini, Christopher americký autor 17. novembra 1983; Buntová, Zdenka 1951-; Macho, Adrián slovenský ilustrátor 1982 (Bratislava Fragment Albatros Media Slovakia, s.r.o., 2024)
Šíri sa temnota, prichádza beznádej, svetu vládne zlo…
Pokračovanie fantasy bestsellera Eragon z pera Christophera Paoliniho dobýva svet! Eragon cestuje so svojou dračicou Zafirou do elfského mesta Ellesméra, aby podstúpil výcvik v čarovaní a v boji, životne dôležitých zručnostiach Dračieho jazdca. Stráca však istotu, nevie, komu môže veriť, a osud kráľovstva, v ktorom temná ruka kráľa Galbatorixa hrdúsi akýkoľvek vzdor, leží aj naďalej v jeho rukách…
Obsahuje profesijné údaje o autorovi na záložke prebalu publikácie
Keywords: Odkaz dračích jazdcov; americká literatúra; literatúra pre deti; fantastické príbehy; pre čitateľov od 12 rokov