Prípad tajomnej krinolíny 5. - Springerová, Nancy americká autorka 5. júla 1948; Kýšková, Petra (Bratislava CooBoo Albatros Media Slovakia, s.r.o., 2025)
Vyhrážky, únos, tajomné šifry. Stopy vedú k slávnej žene!
Na úteku pred svojimi bratmi Mycroftom a Sherlockom, najslávnejším detektívom na svete, sa Enola ukrýva v malom bytíku u pani Tupperovej. Stará pani je síce hluchá a hrozná kuchárka, no momentálne je pre Enolu asi najbližším človekom. Preto keď zistí, že sa jej drahej domácej niekto vyhráža a o pár dní ju unesú, okamžite sa pustí do pátrania. Čoskoro odhalí, že do únosu je zapletená slávna Florence Nightingaleová a hlavnou stopou je tajomná krinolína. A tak musí Enola opäť vyskakovať z okien, lúštiť záhadné šifry, dokonca používať svoju dýku. Rozhodne s pátraním neprestane, skôr než bude úbohá pani Tupperová v bezpečí svojho domova.
Keywords: Enola Holmesová; americká literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; kriminálne príbehy; sfilmovaný príbeh; pre čitateľov od 11 rokov