Ja a moja trieda - Mašlejová, Diana slovenská autorka 1987-; Gutierrez, Hedviga 1994- (Bratislava Albatros Media Slovakia, s.r.o., 2025)
Je v poriadku byť iný ako ostatní.
Toto je moja trieda: Miro, ktorý má problém s čítaním, Anička so svojím adrenalínovým perom, Adam so zubným strojčekom, hanblivá Simonka, Mirka, ktorá si viac rozumie s chalanmi než s dievčatami... Sme úplne obyčajné decká, hoci každý z nás je v niečom iný. A tak je to predsa v poriadku. Hlavné je, že je nám spolu fajn, pretože si navzájom pomáhame. Táto kniha môže pomôcť aj rodičom a učiteľom pri komunikácii s deťmi. Pozitívne ju hodnotia aj odborníci z oblasti školskej psychológie.
Keywords: slovenská literatúra; literatúra pre deti; príbehy o deťoch; o inakosti; tolerancia; sebaprijatie; sebavedomie; pre čitateľov od 8 rokov