Mopslík smraďoch 2. - Blabey, Aaron austrálsky autor a ilustrátor 1. januára 1974; Vámošová, Vanda (Bratislava Albatros Media Slovakia, s.r.o., 2025)
Milujú ho všetky muchy, lebo fajné šíri puchy.
Darebák je späť! Stále drzý, bláznivý, no tentoraz aj poriadne smradľavý! Volajte ho pokojne SMRAĎOCH, pretože jeho problém s osobnou hygienou privádza do zúfalstva úplne všetkých. Mrzí ma, že vám to vravím, no je to už raz tak, že všade vôkol Darebáka bol neskutočný smrad. Labky v blate vymáčané boli ešte nič. Pravda je, že potrpel si na imidž. Fandil si, že má štýl, že je drsný a najväčší kráľ smradu, ponožku za uchom a rybiu kosť v kožuchu nosil na parádu.
Ponorte sa spolu s Darebákom do mydlových bubliniek a užite si kúpeľ, v ktorom nebudú chýbať špina, blato ani najrôznejšie pachy. Darmo, hygiena je veľmi dôležitá vec. To vie každý, no uvedomí si to aj tento smraďoch?
Keywords: Mopslík; austrálska literatúra; literatúra pre deti; príbehy o zvieratkách; pes; veľké písmená; pre najmenších čitateľov