Stratené - Urbaníková, Eva slovenská autorka 3. marca 1976 (Evitovky, 2014)
Milovali. Moslima. Stali sa manželkami. Moslima. Mali dieťa. A potom už nič nebolo ako predtým. Pútavé, miestami zábavné a romantické čítanie o láskach, ktoré skomplikovala jednoduchá vec. Odlišnosť kultúr. Evita sa stretla so ženami z celej Európy a vznikla kniha skutočných príbehov. O láske, akú predtým nezažili, o nádeji, o sťahovaní, o konvertovaní na islam, o sklamaniach, o novej rodine, o zmiznutých deťoch, o podplatených súdoch, o dňoch samoty aj o absolútnej bezmocnosti voči systému v moslimských krajinách, zvykom a zákonom. Všetky príbehy majú svoj koniec. Niekedy lepší, niekedy horší. Ale všetky ženy sa zhodujú v jednom: Túto knihu by si mala prečítať každá z vás, zvlášť tie, ktoré milujete muža inej mentality. Lebo potom je už neskoro.