Poviedky o láskach - Urbaníková, Eva slovenská autorka 3. marca 1976; Rúčková, Enja; Jamborová, Vita ukrajinská autorka 17. november 1976; Červienková, Evelin slovenská autorka 29. júna 1990 (Evitovky, 2014)
Príbehy o (ne)láske. Láska medzi ňou a ním, láska medzi nimi, láska nevyspytateľná, vášnivá, imaginárna, láska ako pomsta. Bezhlavý sex ako jeden z prejavov lásky... hoci aj k moru. Nevera ako dôsledok citového strádania. Naliehavá potreba milovať a byť milovaný, ktorá nás napĺňa radosťou, zúfalstvom, strachom i túžbou po pomste. Zvyčajne súčasne. Láska má byť... ľúbiť niekoho, s kým chceme bez najmenších pochybností stráviť zvyšok života, a nie hnať sa za niekým, kto je pre nás nedosiahnuteľný...