Sociálna psychológia - Verešová, Marcela (ENIGMA Publishing, s.r.o, 2011)
Vysokoškolská učebnica je členená do desiatich kapitol, v ktorých autori prezentujú historicky významné a neustále aktuálne, ako i najnovšie poznatky z domácich i zahraničných odborných zdrojov. V prvých ôsmich kapitolách približujeme podstatné témy viažuce sa na predmet sociálnej psychológie (predmet, teórie a metódy sociálnej psychológie; socializácia; sociálne poznávanie; postoje, stereotypy, predsudky a možnosti ich zmien; afiliácia, sociálna príťažlivosť a láska; sociálny vplyv, vodcovstvo a moc; sociálne - agresívne a prosociálne správanie; sociálne skupiny), deviata a desiata kapitola spadajú do rámca aplikovanej sociálnej psychológie (s dôrazom na školské prostredie a zdravie človeka). Za každou kapitolou čitateľ nájde krátku sumarizáciu nosných tém jednotlivých kapitol pod názvom "Zhrnutie" a zoznam literatúry, ktorá sa do obsahu kapitoly premietla.