Chodiaca katastrofa. 2. - McGuireová, Jamie americká autorka 6. novembra 1978 (Fortuna Libri, 2014)
PREČO JE TRAVIS MADDOX POSTRACH MUŽOV A IDOL DIEVČAT AJ ŽIEN? PREČO SA VEČNÝ BITKÁR, NESPÚTANÝ DIVOCH A NENAPRAVITEĽNÝ SUKNIČKÁR NAPOKON ROZHODNE MILOVAŤ LEN JEDNO DIEVČA? Travis stratil v detstve matku, jedinú ženu, ktorá ho bezvýhradne milovala. Vyrástol s bitkárskymi bratmi a s otcom, ktorý hľadal útechu v alkohole. V ranom veku si predsavzal, že nebude korisťou, ale lovcom. A potom stretol Abby Abernathyovú... Abby je kombinácia nevinnej krásy a hriešnej minulosti. Vníma Travisa inak ako ostatní a nemieni sa mu vrhnúť okolo krku, lebo vie, koľko spolužiačok prešlo jeho posteľou. Lenže ani ona sa neubráni, keď medzi nimi preskočí iskra. Príbeh Abby a Travisa je v tejto knižke opísaný tak, ako ho prežíval a videl on, muž s večným nepokojom v duši.