Zabi svojho šéfa - Kuhn, Shane americký autor; Tkačenko, Peter (Bratislava IKAR, a. s., 2015)
John Lago je nájomný vrah, najlepší vo fachu. Jeho terčom sú skorumpovaní vysokopostavení manažéri z najvýznamnejších firiem, ktorých likviduje rafinovaným spôsobom: zamestná sa ako stážista, infiltruje sa na najvyššie miesta korporácie a odpraví, koho treba. Hračka. Stážisti sú totiž neviditeľní. V tom spočíva tajomstvo siete atentátnikov zastrešených fiktívnou personálnou agentúrou s názvom Ľudské zdroje, a. s.. Mladí chalani v lacných oblekoch neurčitej farby tak nepozorovane odstraňujú šéfov firiem, ktorí by si na mená svojich vrahov nespomenuli, ani keby od toho závisel ich život.
John Lago práve dosiahol dôchodkový vek nájomných vrahov ľ dvadsaťpäť rokov ľ a chystá sa na poslednú úlohu. Je stážistom v prestížnej manhattanskej advokátskej kancelárii, kde osemdesiat hodín týždenne varí kávu, zdvíha telefóny, nadáva na kopírku, skrátka robí všetko, na čo sú ostatní zamestnanci príliš leniví. Lagovym cieľom je jeden z trojice majiteľov. John sa tak púšťa do šialenej jazdy, keď musí čeliť najdrsnejšiemu konkurentovi, aký sa mu v kariére postavil do cesty: agentke FBI.
Keywords: americká literatúra; triler