Len sa mi snívaj - Falťanová, Kristína slovenská autorka 1984 (Evitovky, 2015)
Agi je výkonná riaditeľka kreatívneho úseku nadnárodnej reklamnej spoločnosti. Na hranici Kristových rokov dosahuje všetko, po čom kedy túžila, všetko, na čom dlhé roky tvrdo pracovala. Žije svoj sen. Má dokonale nasmerovanú kariéru, luxusný dom, drahé auto, finančné zabezpečenie, manžela aj dcéru. Lenže toto naoko sa lesknúce jablko je vnútri poriadne prehnité. Milenec, vzťahy na hranici nenávisti, ako aj chorobná potreba dokazovať sebe i okoliu, že je najlepšia, ju napokon takmer doženú do náručia smrti. Po hrozivo vyzerajúcej dopravnej nehode sa však Agnes z kómy preberie. No čosi je už inak. Prenasledujú ju strašidelné sny z obdobia druhej svetovej vojny. Kto je Helena? A čo sa s ňou stalo, kým ležala v kóme? Prečo ju život odrazu tak desí? Ide o výplod fantázie či odkazy zo záhrobia? A možno je pravda celkom inde a ťaživé myšlienky sú len následkom poranení.