Posledný Turek Stavovské povstania a koniec osmanských vojen 9. - Dvořák, Pavel (RAK Budmerice, 2018)
Deviaty zväzok edície Dejiny Slovenska v príbehoch a desiatich zväzkoch. Rozpráva o porážke Osmanov a vyhnaní posledného Turka zo Slovenska. Na pozadí osmanských vojen rozpráva dejiny stavovských povstaní. Kniha je štvorfarebná a bohato ilustrovaná farebnými fotografiami a čiernobielymi historickými grafikami.
Keywords: novovek -- 1520 - 1690; turecké vojny; Slovensko -- dejiny -- 16. - 17. storočie; Uhorsko -- dejiny; Stopy dávnej minulosti; stavovské povstania -- 1604 - 1711