Obesenec 2. - Cole, Daniel anglický autor 1983; Seichertová, Jana (Bratislava IKAR, a. s., 2018)
Inšpektorka, ktorá nemôže veriť nikomu.
Vrah ktorý nemá čo stratiť.
Inšpektorka Emily Baxterová sa ešte celkom nespamätala z prípadu Handrovej bábiky a zo zmiznutia svojho priateľa Williama "Wolfa" Fawkesa. Hoci sa zdráha pustiť do objasňovania ďalšej strašnej vraždy, pozvú ju na poradu nového americko-britského vyšetrovacieho tímu do New Yorku. Tam jej predložia fotografie zatiaľ poslednej vraždy, ktorej páchateľ sa zjavne inšpiroval Handrovou bábikou. Telo našli skrútené do známej polohy a zavesené nad Brooklynským mostom, so slovom NÁVNADA vyrezaným hlboko do hrude. Tlak médií rastie a Baxterovej prikážu, aby pomáhala pri vyšetrovaní a zúčastnila sa na obhliadke miesta ďalšej vraždy, kde opäť našli obeť, tentoraz s nápisom BÁBKA.
Na oboch stranách Atlantiku pribúdajú čoraz senzačnejšie a zvrátenejšie vraždy. Tím vyšetrovateľov neúnavne prenasleduje páchateľa, ale ten je stále o krok pred ním. Baxterová musí zabudnúť na smútok a strach, ktoré ju paralyzujú už celý rok, a zastaviť ďalšieho krutého vraha, skôr než bude neskoro.
Keywords: Inšpektorka Emily Baxterová; anglická literatúra; kriminálne romány