Cukríkové topánky. 2. - Harrisová, Joanne anglická autorka 3. júla 1964 (Ikar, 2008)
Hrdinka románu a filmu Čokoláda býva už štyri roky na Montmartri. Má dve dcéry - Annie a Rosette - no už sa nevolá Vianne, ale Yanne. Zmenila meno sebe aj staršej dcére, prestala nosiť červené šaty, predáva v čokoládovni a silou-mocou sa snaží byť obyčajná, neupozorňovať na seba, zapadnúť medzi priemerných Parížanov. Jedného dňa však zasiahne jesenný vietor, s ktorým jej do života vtrhne výstredná Zozie, predstavujúca pravý opak všetkého, o čo sa Yanne usiluje. Všetko sa začína meniť... Lenže nová priateľka nie je taká, aká sa zdá na prvý pohľad. Bezohľadná, zákerná, prefíkaná Zozie má svoje temné plány a čoskoro obráti pokojný život malej rodiny hore nohami. Yanne napokon pochopí, že ide o všetko, a stojí pred ťažkým rozhodnutím. Buď ujde, ako toľko ráz predtým, alebo sa postaví svojej najväčšej nepriateľke... Sebe.