Nebo a peklo 2. 7. - Jakes, John americký autor 31. marca 1932 - 11. marca 2023 (EGEM, 1993)
Monumentálna sága Johna Jakesa sa vracia do jedného z najdôležitejších období histórie Spojených štátov, v ktorom sa tak vyhrotili rozdiely medzi priemyselným Severom a poľnohospodárskym Juhom, že napokon viedli k občianskej vojne.