Angelika a sprisahanie tieňov. 10. diel - Golonová, Anne francúzska autorka 17. decembra 1921 - 14. júla 2017; Golon, Serge rusko-francúzsky autor 23. augusta 1903 - 12. júla 1972 (Slovenský spisovateľ, 1992)
Nepokojná Angelika! Aký bude jej osud v malom quebeckom mestečku? Zabudlo sa už vo Francúzsku na to, že gróf de Peyrac bol odsúdený na smrť upálením a jeho žena, vzbúrenkyňa z Poitou, bola poznačená potupným znamením ľaliového kvetu? Lebo francúzsky kráľ vládne aj tu. Ale Quebec, to je aj kraj, kde má veľkú moc jezuita, ktorý ich obidvoch nenávidí a tvrdí, že Angelika je výtvorom diabla. Bude si vedieť Angelika, večne obklopená túžbou i nenávisťou, získať ľudí aj tu? Navyše, stretáva sa tu s človekom, ktorý bol kedysi, keď bola prenasledovaná, jej dobrodincom i ctiteľom...