Cesta do Quebecu 11. diel - Golonová, Anne francúzska autorka 17. decembra 1921 - 14. júla 2017; Golon, Serge rusko-francúzsky autor 23. augusta 1903 - 12. júla 1972; Kapitáňová, Kristína; Kapitáň, Rudolf (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1993)
Uprostred tvrdej kanadskej zimy zažíva Angelika tentoraz búrlivé premeny verejnej mienky o sebe a svojom manželovi. Po príchode do Quebecu sa záhadne stratí ich úhlavný nepriateľ, jezuitský páter Orgeval, no mienka kanadských duchovných sa prikloní na hrdinkinu stranu. Popri napínavých stretnutiach s predstaviteľmi cirkví stretáva sa tu Angelika i so zaujímavými postavami zo svojej minulosti, medzi nimi s vojvodom de Vivone, s ktorým kedysi prežila ľúbostnú epizódu, no usiluje sa o ňu aj kráľovský vyslanec Bardagne. Ako sa Angelika dostane zo zamotanej siete osobných a spoločenských vzťahov a ako sa jej podarí uchrániť si pre seba Joffreya pred dotieravými quebeckými dámami, to všeto sa čitatelia dozvedia z tohto quebeckého spomienkového dielu.
Keywords: Angelika; francúzska literatúra; historické romány; romány o ženách