Angelikino rozhodnutie. 12. diel - Golonová, Anne francúzska autorka 17. decembra 1921 - 14. júla 2017; Golon, Serge rusko-francúzsky autor 23. augusta 1903 - 12. júla 1972 (Slovenský spisovateľ, 1993)
V ďalšom pokračovaní príbehov o Angelike sledujeme nové dobrodružstvá, ktoré prežíva ďaleko od rodného Poitou, v Quebecu. Tu, v malebnom koloniálnom meste, kde našla s Joffreyom útočisko, musí čeliť rôznym nástrahám. Nie sú to len bludy mocného jezuitu pátra d?Orgeval, že mladá žena je výtvorom démona, ale aj nechutné klebety, ktoré pobúria ľudí ľudí proti nej. Angelika si však za roky prežité v drsnej kanadskej prírode zvykla, že sprisahanie nie je jediným nebezpečenstvom, ktoré jej hrozí.