Stručný lekársky slovník - Kábrt, Jan; Valach, Vladislav (Osveta, 1992)
Znalosť lekárskeho názvoslovia, jeho jazykového a morfologického tvorenia, pochopenia etymologických zákonov, analytickej a syntetickej metódy tvorenia slov, porozumenia základných gramatických noriem, ktorými sa lekárska terminológia riadi, je nevyhnutným a samozrejmým predpokladom pre úspešné štúdium lekárskych odborov a lekárskej praxe.