3. Päťka na úteku - Blytonová, Enid; Klenková, Mária; Lajda, Stanislav (Bratislava Egmont Neografia, 1993)
Z neznámej lode na mori zachytia naši kamaráti Julian, Dick, George, Anna a pes Timothy záhadné signály. Zdá sa, že natrafili na pašerákov, a nakoniec začujú volanie o pomoc. Akési dieťa je v nebezpečenstve.
Keywords: Slávna päťka; anglická literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; príbehy o deťoch; pre čitateľov od 9 rokov