Historický nábytek - Togner, Milan; Tognerová, Márie (Brno Datel, 1993)
Terminologický slovník historického nábytku od gotiky po počátek 20. století.
Materiálová skladba - technologie - typologie a slohové projevy
Keywords: česká literatúra; umelecké remeslá; historický nábytok -- rozdelenie -- reštaurovanie; historický nábytok -- "12. stor./20.stor."; nábytok -- historické obdobia -- terminológia; gotika -- umelecký štýl, ktorý nasledoval po románskom slohu približne od polovice 12. stor. do konca 15. stor. kedy toto obdobie vystriedala renesancia; príručky; odborné publikácie