Osobnosti našej minulosti : Od najstarších čias po 16. storočie - Zrubec, Laco (SPN, 1991)
Kniha zachytáva stručné informácie o osobnostiach, na ktoré bolo Slovensko vo svojej histórii bohaté. Výskumy historikov, archeológov nám prostredníctvom nálezov rukolapne dokazujú vysokú civilizačnú úroveň ľudu žijúceho na dnešnom Slovensku - našich priamych predkov. Kráľ Samo, jeho pokračovatelia v Nitrianskom kniežatstve a najmä Veľká Morava zapustili v počiatočnej etape vývoja nášho národa trvalé korene znakovosti, obrazu materiálnej aj duchovnej kultúry pretrvávajúce až po dnešok...