Angelikino víťazstvo. 14. diel - Golonová, Anne francúzska autorka 17. decembra 1921 - 14. júla 2017; Golon, Serge rusko-francúzsky autor 23. augusta 1903 - 12. júla 1972 (Slovenský spisovateľ, 1994)
Končia sa epizódy plné šľachetných citov, hrdinských skutkov, ale i intríg a záludných úskokov. V poslednom štrnástom diele sa odohrá všeličo neočakávané. Prekvapivé sú najmä peripetie osudu pátra Orgevala, ale aj Ambroisiny, ktorí sa v rozprávaní opäť nečakane objavia. Wapassu vyhorí, zostane vyplienené a v ruinách, ale v jeho popole nezanikne nič z toho, čo Angelika v pevnosti prežila s Joffreyom, ani nič z toho, čo spoločne priniesli do Nového sveta.