Poplach v trpaslíčom lese - Wolf, Tony (Fortuna Print, 1994)
Dovoľte, aby som sa predstavil: som Červená brada, obor cestovateľ, a príšerne ma bolia zuby. Už dávno, v krajine obrov, som mal ísť k zubárovi, ale nenašiel som odvahu...Dúfam, že v tejto knihe nájdem niekoho, kto mi pomôže, pretože som už celkom zúfalý. Tieto riadky píšem so slzami v očiach. Pomôžte mi! Váš obor Červená brada