Rozhodující bitvy : Padesát dvě bitvy, které změnili svět od Salaminy k válce v Perském zálivu - Regan, Geoffrey (Naše vojsko, 1994)
Podnětná a živě napsaná zpráva o 52 bitvách, které změnily běh dějin, od řeckého vítězství nad Peršany u Dalamány v roce 480 př. n. l., až po operaci Pouštní bouře a její následky.