Legendy umučenia - Papini, Giovanni (GENEZIS, 1990)
Táto kniha prináša legendy o ľuďoch, ktorých život sa stretol so životom Ježiša. Priblíži vám Judášovo pokušenie, osud „syna otca“, príbeh Malchusovho ucha aj ťažobu, ktorú niesol Šimon z Cyrény. Dozviete sa o pomste veľkňaza Kaifáša, o šialenstve, ktoré zachvátilo Piláta, i o legende veľkého rabína. Nechýba ani druhá modlitba ku Kristovi — tichý hlas človeka hľadajúceho pravdu.