Legendy umučenia - Papini, Giovanni; Pažitka, Mikuláš; Stopiak, Dušan 1953-1991 (Bratislava GENEZIS, 1990)
Táto kniha prináša legendy o ľuďoch, ktorých život sa stretol so životom Ježiša. Priblíži vám Judášovo pokušenie, osud „syna otca“, príbeh Malchusovho ucha aj ťažobu, ktorú niesol Šimon z Cyrény. Dozviete sa o pomste veľkňaza Kaifáša, o šialenstve, ktoré zachvátilo Piláta, i o legende veľkého rabína. Nechýba ani druhá modlitba ku Kristovi — tichý hlas človeka hľadajúceho pravdu.
Náboženské príbehy. Z obsahu : Judášovo pokušenie, Syn otca, Malchusovo ucho, Šimon Cyrenejský, Kajfášová pomsta, Pilátovo šialenstvo, Legenda o Veľkom rabínovi, Druhá modlitba ku Kristovi....
Keywords: Ježiš Kristus -- asi 4 pre.n.l. - asi 30 n.l; talianska literatúra; náboženstvá; kresťanstvo; náboženská literatúra; legendy