Voláte ma Mária Magdaléna - Rinserová, Luise (Obzor, 1991)
V tomto románe autorka čistým, kultivovaným jazykom plným nevšedného napätia zobrazuje príbeh "hriešnice z Magdaly", známej z Biblie. Podľa tejto interpretácie to bola dedička veľkého majetku, ktorá chcela využívať život, ale napokon došla k záveru, že všetko je márnosť, a začala hľadať vážnejší zmysel života. Chce sa pripojiť k židovským povstalcom v Ríme, ale stretnutie s Ježišom z Nazaretu zmení celý jej život. Stane sa Jeho horlivou vyznávačkou, sprevádza Ho na všetkých cestách a ostáva Mu verná aj pod krížom. Po Ježišovej smrti udržiava v krúžku verných Jeho odkaz.