Nevítaný hosť 1/3 - Benzoniová, Juliette francúzska autorka 30. októbra 1920 - 7. februára 2016; Hybská, Zuzana; Wursterová, Alica; Solivajs, Peter (Bratislava Remedium, 1994)
Na jeseň roku 1802, osem rokov po poprave manželky Agnes a rozchode s jedinou láskou, zasiahne minulosť do života Guillauma Tremaina tragickým spôsobom: Zlatúšik Marie leží na smrteľnej posteli a volá Guillauma do Anglicka, aby mu zverila ich nemanželského syna Arthura.
Keywords: Trinásť vetrov; francúzska literatúra; historické romány