Hurá, ještě žijeme - Simmel, Johannes Mario (Svoboda-Libertas, 1992)
Své bohaté zpravodajské a novinářské zkušenosti autor zúročuje v tomto pikareskním románu, v němž na životním příběhu fiktivní postavy Jakuba Formanna, veskrze sympatického hrdiny do nepohody, zasvěceně líčí poválečné období v západní Evropě, charakterizované jako "hospodářský zázrak". Brilantní próza, prokládaná dobovými dokumenty a konzultovaná s odborníky z politických, hospodářských a právnických kruhů, nám tak neobyčejně zajímavě přibližuje a osvětluje dobu sice nedávnou, nicméně stále nepříliš známou.