Skoč, hochu, skoč - Bonnett, Stanley (Svět, 1994)
Hrdinom čiastočne autobiografického románu je chlapec Nick, vrhnutý do tvrdého života na palubu vojnovej lode a jeho silnejúca láska k Paulíne-jedinej blízkej osobe.