Deformácia - Cook, Robin americký autor 4. mája 1940 (Ikar, 1994)
Budúci lekár Adam Schonberg po otehotnení svojej manželky preruší štúdium, a aby uživil rodinu, zamestná sa vo farmaceutickej firme. Jeho žena sa zverí do starostlivosti vynikajúceho odborníka na klinike, ktorá je vybavená najmodernejšou technikou. Skutočnosť, že túto firmu vlastní spomínaný farmaceutický kolos, vyzerá spočiatku ako šťastná súhra náhod. Adama sa však začína zmocňovať podozrenie, že za týmto spojením sa skrýva čosi nekalé. Lekári a ostatný personál na vychýrenej klinike sa totiž správajú až strojovo dokonale. Navyše sa dozvie, že jeho žena by mala ísť na interrupciu, pretože plod nie je zdravý...