8. Päťka má problémy - Blytonová, Enid; Klenková, Mária; Lajda, Stanislav (Bratislava Egmont Neografia, 1994)
Našich piatich kamarátov zaujíma, čo sa deje vo veľkom sídle na Sovom vrchu a jedného dňa sa vyberú do podzemia... no vtom sa za nimi záhadne zatvorí železná brána...
Keywords: Slávna päťka; anglická literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; príbehy o deťoch; pre čitateľov od 9 rokov