Tradičné hry detí a mládeže na Slovensku - Ondrejka, Kliment slovenský etnograf 9. decembra 1929 - 19. februára 2011 (Veda, 1976)
Autor v tejto knihe skúma a mapuje oblasť detských a mládežníckych hier slovenského vidieka na časovej osi od 19. do prvej polovice 20 storočia, začleňuje ich do jednotlivých kategórií a kontextu ľudovej kultúry. Kniha prináša viac ako 200 zaznamenaných ľudových hier, cenná je aj podrobná bibliografia článkov a štúdií na danú tému.