Vesmírna odysea Veď je to jednoduché! - Disney, Walt 5. decembra 1901 - 15. decembra 1966; Pitzorno, Bianca; Vžentek, Bohumil (Bratislava EGMONT, 1994)
Túto zvláštnu knihu možno čítať dvojakým spôsobom. Kto sa chce len pobaviť, náj de tu tri trošku zábavné a trošku záhadné detektivne príbehy, v ktorých vystupujú známe kreslené postavičky gunár Franc, babička Kačička či Gyro. No pre každého, kto sa chce na dobrodružstvách zúčastniť spolu s komisárom Hunterom a so žiakmi z jeho detektívnej školy, je to aj priručka metód pátrania. Takže do toho! Pozorne skúmajte každú podozrivú okolnost! Kto odhalí páchateľa ešte pred koncom?
Keywords: americká literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; pre čitateľov od 6 rokov