Vyhnanstvo. 1/4 - Benzoniová, Juliette francúzska autorka 30. októbra 1920 - 7. februára 2016 (Remedium, 1994)
V jedno letné ráno sa stratí z normadskej pláže Élisabeth Tremainová. Svojej rodine zanechá tajuplný odkaz na rozlúčku. O mužovi, ktorý ju uniesol, sa nevie nič, ibaže by to bola tajná láska z detstva. Guillauma neomylným otcovským inštinktom zaplavujú najhoršie podozrenia. Élisabethin únosca je zrejme utečenec, ktorého kedysi ukrýval v Trinástich vetroch, najsledovanejšia korunovaná hlava v Európe: princ Louis Charles. Niektorí síce hovoria, že zomrel vo väzení Tampla, ale Guillaume si je istý, že sa mu podarilo ujsť do Anglicka ...