Chémia I. v kocke pre stredné školy - Kotlík, Bohumil; Růžičková, Květoslava; Žoldošová, Kristína (ART AREA Bratislava, 2002)
Publikácia je rozdelená do 8 kapitol, ktoré vychádzajú z osnov pre gymnáziá. Učebnica pomôže študentom pri príprave na maturitnú skúšku, ale zároveň je pomôckou pre úspešné zvládnutie prijímacích skúšok na vysokú školu.
Keywords: česká literatúra; chémia; všeobecná chémia; anorganická chémia; učebnice stredných škôl