Ovčiarstvo na Slovensku - Keresteš, Ján (Považská Bystrica Ján Keresteš, 2008)
Obsah: Ovca a člove, najstaršie kontakty * Obdobie I. ČSR, Slovenského štátu a po druhej svetovej vojne * Tradičné formy chovu oviec * Základy výživy chovu oviec * Výživa, anatómia a fyziológia oviec * Stavby a zariadenia pre chov oviec * Vývoj plemenárskej a šľachtiteľskej práce na Slovensku * Plemená oviec chované na Slovensku * Organizácia chovu oviec do roku 1989 pri koncentrácii a špecializácii výroby * Základné spracovanie ovčích produktov * Pôvod začiatky syrárstva na Slovensku * Systematický prehľad mliečnych baktérií * Význam mlieka, probiotík a prebiotík pre zdravie * Ovčie mäso a vlna * Metodika chovu oviec * Ovčiarske školy a organizácie * Ovčiarsky pes *
Keywords: slovenská literatúra; živočíšna výroba; chov hospodárskych zvierat; ovčiarstvo -- dejiny; syrárstvo; Slovensko; odborné publikácie