Minilexikon k dějinám lodí a námořní plavby - Pleiner, Radomír (Praha Naše vojsko, 1994)
Výklad pojmů souvisejících s námořnictvím doplněný přiměřeným množstvím velmi názorných obrázků.
Keywords: česká literatúra; lode -- dejiny; námorna plavba -- dejiny; populárno-náučné publikácie; slovníky