Nikto ma nemá rád - Hajková, Ľuba; Potroková, Oľga (Bratislava H & H, 1994)
Príbeh desaťročnej Kristínky a jej starkej, ktorá dokáže nájsť cestu k potrebám detskej duše celkom nepozorovane. Otvára priestor pre dychtivosť svojej vnučky, pretože chápe jej hravosť, neposednosť, fantáziu, ale ja duchovné potreby. Pritom všetkom ju dokáže formovať bez obmedzovania, iba silou vlastnej osobnosti, ktorá dokáže byť nielen oporou, ale aj ideálom, ktoré dieťa potrebuje a hľadá...Autorka
Keywords: slovenská literatúra; literatúra pre deti; príbehy o deťoch; na prednes - 1. stupeň ZŠ; veľké písmená; pre čitateľov od 9 rokov